Autor Tema: Aktivni prozori u tray - Ubuntu  (Pročitano 966 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Milos

• Administrator
  • Starosedelac
  • Come as you are...
    • Chief broken keyboard
Aktivni prozori u tray - Ubuntu
« poslato: 20. Decembar 2009. - 02:26 »
Ne znam koliko Vas je čulo za ili koristi AllTray, ali programčić je jednostavno fenomenalan. Oduševio sam se prosto rečeno, i verujte da sada ne mogu bez njega.

AllTray је aplikacija uz pomoć koje možete prebaciti bilo koji aktivan program u system tray, ako ne volite da Vam se gomila lista pri dnu(ili vrhu) ekrana.

Problem je samo što i ne postoji dokumentacija za ovaj program, jer su programeri verovatno očekivali da korisnik to i pretpostavi. Ja sam imao problem sa ovim programom, dok sam nisam shvatio neke stvari.

Kada se aplikacija prebaci u tray, sve lepo radi. Kada se klikne na ikonicu u tray-u, aplikacija ponovo postaje aktivna i prikazuje se u panelu gde se inače prikazuju aktivne aplikacije. E sad, verovatno da mnogi očekuju da kliknu na minimize dugme i da se aplikacija vrati ponovo u tray, ali tako neće ići. Da biste opet vratili aplikaciju u tray, moraćete da ponovo kliknete na ikonicu u tray-u(koja inače stoji tu sve vreme).

Osim ove malecne stvari, sve radi odlično. Za ovih godinu dana koliko koristim ovaj program, ni jednom nije "štucnuo".

Van mreže Beretta021

• Stalni član
  • Arch user
Odg: Aktivni prozori u tray - Ubuntu
« Odgovor #1 poslato: 20. Decembar 2009. - 03:41 »
Odlican je samo na Kubuntu 9.10 mi Songbird kad uradim restore se pojavi ali ga nema u task bar-u...
open your source open your mind

Van mreže uros

• Global Moderator
  • Stalni član
    • Ubuntu zajednica Srbije
« Odgovor #2 poslato: 10. Februar 2010. - 00:16 »
Koristim za Songbird, bez ovih problema. Na GNOME.
Koristi Linuks i budi slobodan!

Van mreže Beretta021

• Stalni član
  • Arch user
« Odgovor #3 poslato: 10. Februar 2010. - 00:46 »
hmmm nisam dugo koristio, probacu opet i na Gnome  :-\
open your source open your mind